A hazai és határon átnyúló hagyatéki eljárás és öröklési jog kérdései és gyakorlata a PKKB bírójával

KEZDÉS DÁTUMA2020. november 23.

BEFEJEZÉS DÁTUMA2020. november 23.

RÉSZVÉTELI DÍJ14.040 Ft/fő + ÁFA

JELENTKEZÉSI HATÁRIDÓ2020. november 20.

HELYSZÍNOnline ÉLŐ előadás

Rendezvény ajánlása  

Rendezvény program

Jelen képzésünkre a tantermi létszám betelt.

A RENDEZVÉNYRE MÁR CSAK ONLINE RÉSZVÉTELLEL TUDUNK JELENTKEZÉST ELFOGADNI!

Köszönjük megértését!

 

 

Hiánypótló kreditpontos jogi képzésünk három egymással szervesen összefüggő jogi témára koncentrál:

 1. 2014-ben az új ptk-val egy hagyományosan stabil, addig állandónak gondolt jogterület, az öröklési jog is változott. Az eltelt években már kialakult az új szabályok gyakorlata is, érdemes ezt áttekinteni. Nemcsak száraz jogszabályokat ismertetünk, hanem bírósági jogeseteket mutatunk be és oldunk meg.
 2. 2018-ban változtak a hagyatéki eljárás szabályai is, a jogalkalmazóknak ebbe is rövid betekintést adunk. Az új Pp tükrében áttekintjük a keresetlevelek előterjesztésének buktatóit.
 3. Táguló világunkban egyre többen költöznek külföldre, szereznek ott – akár több országban is – vagyont és élnek nálunk is külföldiek, örökíthető vagyonnal. Hogyan alakulnak a határon átnyúló öröklési viszonyok, milyen jogszabályokhoz kell nyúlnunk, hogy ebben eligazodjunk. Jogesetek konkrét felvázolásán, megoldásán keresztül szeretnénk ezt a jogterületet is közelebb hozni a jogalkalmazók számára.

 

MEGSZEREZHETŐ KREDITPONTOK ÜGYVÉDEKNEK:  6 kreditpont

A kreditpontok megszerzésének feltétele az előadáson való részvétel. A képzés nem vizsgaköteles!

 

Tájékoztató az ügyvédek kötelező kreditpontos továbbképzéséről>>

Előadó:

Fónyiné dr. Kazareczki Andrea – csoportvezető, címzetes törvényszéki bíró PKKB, a kodifikációs bizottság tagja, a kodifikációs folyamat aktív részese

Főbb témakörök:

1.A hagyatéki eljárás 2018-as módosítása:

A hagyatéki vita fogalma, hatása az öröklési perre – Az öröklési per, tévhitek a gyakorlatban – Pót- és megismételt hagyatéki eljárás – Az öröklési bizonyítvány – A hagyaték átadásának hatálya, kapcsolódás a kereseti kérelem tartalmához.

2. Az új Ptk:

Öröklési alapfogalmak – Változások a végrendelet szabályaiban; közös végrendelet; érvénytelenség, hatálytalanság – A törvényes öröklés új rendje – A kötelesrész érvényesítése az új Pp szerint – Cum viribus – pro viribus felelősség – Jogesetek megoldása.

3. A határon átnyúló öröklés:

A szabályozás – Joghatóság – A szokásos tartózkodási hely meghatározása – A hagyaték egységének elve – Jogválasztás és jelentősége – Európai öröklési bizonyítvány – Jogesetek megoldása

 

Szervező

Infoszféra Kft.

2315, Szigethalom Mű út 300. Rott Andrea +36 70 338 1887
Jelentkezésekre vonatkozó feltételek

ONLINE RÉSZVÉTEL ESETÉN

14.040 Ft/fő + ÁFA  
Jelen képzésünkre a tantermi létszám betelt. A RENDEZVÉNYRE MÁR CSAK ONLINE RÉSZVÉTELLEL TUDUNK JELENTKEZÉST ELFOGADNI! Köszönjük megértését!
 
A kreditpontos igazolások kiadásának feltétele tantermi részvétel esetén:
 • a rendezvényen való részvétel, amelyet a hallgató jelenléti ívek aláírásával 2 alkalommal (a rendezvény elején és végén) igazol.
 • A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.) szeptember 1-től életbe lépett módosító rendelkezései értelmében szükséges adatbekérő űrlapot kitöltése
Az ár tartalmazza az információs anyag és a reggeli frissítő, kávé költségét. Az ebéd külön igényelhető, melyet az alap részvételi díj nem tartalmaz. Esetleges ebéd igényét a jelentkezési lapon jelezheti. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás (a reggeli bekészítés, valamint igény esetén az ebéd), mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a költségeket megbontjuk. A kreditpontos igazolások kiadásának feltétele a webináriumon való részvétel esetén:
 • A rendezvényközvetítés (webinárium) valósidőben MICROSOFT TEAMS alkalmazáson keresztül fog történni. Az alkalmazás az következő linken tölthető le: Microsoft Teams letöltés (az alkalmazás letöltése és használata ingyenes).
 • A rendezvény előtt 1 nappal a hallgatóknak kiküldjük az MS Teams megnyitásához szükséges linket. A webináriumba a rendezvény megkezdése előtt 30 perccel tud csatlakozni.
 • A kreditpontos igazolások kiadásának feltételei:
  • A rendezvény időtartamának minimum 90%-án való igazolt részvétel.
  • A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.) szeptember 1-től életbe lépett módosító rendelkezései értelmében szükséges adatbekérő űrlapot kitöltése
 • Hálózati követelmény: Minimálisan 5 MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.
  Jelentkezési és részvételi feltételek: 1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól. 2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat. 3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel  küldjük meg. 4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve tantermi képzés esetén a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot, vagy a részvételi díjat a rendezvény helyszínén készpénzben kiegyenlítik. 6. Jelen rendezvény főszervezője partnercégünk, a System Media Kft. A továbbképzés az OAB nyilvántartásában partnercégünk nevén szerepel, kreditigazolást a résztvevőknek ők állítanak ki, ezért a kreditigazolás kiállításához szükséges adatok a részükre továbbításra kerülnek. 5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk. Lemondási feltételek: Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet. Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni. A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség! Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu
Kategória: