Ingatlan ÁFA-változások 2020.

KEZDÉS DÁTUMA2019. november 25.

BEFEJEZÉS DÁTUMA2019. november 25.

RÉSZVÉTELI DÍJ29.900 Ft/fő + ÁFA

JELENTKEZÉSI HATÁRIDÓ2019. november 22.

HELYSZÍNHunguest Hotel Millenium

Rendezvény ajánlása  
Tervezés Nagyobb méret

Rendezvény program

Alapjaiban változtak meg az ingatlannal kapcsolatos áfa-szabályok. A közösségi jog új ingatlan fogalmat vezetett be, ami a magyar szabályozás szempontjából is kötelezően irányadó.

Az idei az utolsó év, amikor a lakásépítés áfája még csak 5 százalék, januártól már a normál 27 százalékos áfakulcs vonatkozik erre a tevékenységre. Az átmenet kezelése kapcsán rengeteg a bizonytalanság, érthető módon mindenki ki szeretné használni ezt a jelenleg érvényes kedvezményt. Az előadás során az 5%-os lakásáfa fokozatos kivezetése és más ingatlan építésével, átalakításával, bérbeadásával, hasznosításával kapcsolatos főbb áfa kérdések és a  közösségi jog új ingatlan fogalmi kerülnek a fókuszpontba.

FŐBB TÉMAKÖRÖK

▪ Ingatlan fogalma az EU jogszabályok tükrében
▪ Egyenes áfa és fordított áfa az ingatlan szektorban
▪ Ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatás fogalma
▪ Építési telek értékesítése
▪ Kulcsra kész ingatlan átadása
▪ Generálkivitelezők, építési alvállalkozók áfa kérdései
▪ Ingatlan értékesítése és bérbeadása
▪ Lakóingatlan értékesítése
▪ 5% áfa kivezetése
▪ 5% áfa vs. CSOK
▪ Mikor érdemes adókötelezettséget választani és mikor nem? ▪ Adólevonási szabályok és arányosítás, áfa korrekció
▪ Fő- és járulékos költségek
▪ Kereskedelmi szálláshely szolgáltatás, Airbnb. áfája, áfa mérték csökkenése 5%-ra
▪ Turizmus fejlesztési hozzájárulás kiterjesztése a kereskedelmi szálláshely-szolgáltatásra
▪ Közvetített szolgáltatások
▪ Folyamatosan teljesített szolgáltatások áfája
▪ Konzultáció

Előadó:

Dr. Sztankó Dániel – Közvetett adók, vezető adószakértő -RSM Hungary Zrt.

Szervező

Infoszféra Kft.

2315 Szigethalom, Dunasziget u. 18. Rott Andrea +36703381887
Jelentkezésekre vonatkozó feltételek
Egyéb információk: Az ár tartalmazza az információs anyag és a reggeli frissítő, kávé költségét. Az ebéd külön igényelhető, melyet az alap részvételi díj nem tartalmaz. Esetleges ebéd igényét a jelentkezési lapon jelezheti. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás (a reggeli bekészítés, valamint igény esetén az ebéd), mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a költségeket megbontjuk. Jelentkezési és részvételi feltételek: 1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól. 2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat. 3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel, postai úton küldjük meg. 4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot, vagy a részvételi díjat a rendezvény helyszínén készpénzben kiegyenlítik. 5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk. Lemondási feltételek: Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet. Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni. A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség! Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu
Kategória: