MUNKAHELYI JÁTSZMÁK SIKERES KEZELÉSE – Menedzserképző Központ Workshop

KEZDÉS DÁTUMA2019. március 22.

BEFEJEZÉS DÁTUMA2019. március 22.

IDŐPONT09.00 - 13.00

RÉSZVÉTELI DÍJ24.900 Ft +áfa

JELENTKEZÉSI HATÁRIDÓ2019. március 21.

HELYSZÍNStar City Hotel, 1078 Budapest, István u. 14.

REGISZTRÁCIÓ

Rendezvény ajánlása  
Tervezés Nagyobb méret

Rendezvény program

munkahelyi_jatszmak_workshop_584x300

A cég eredményessége, a vezetők, munkavállalók hatékonysága nagy mértékben függ attól, hogy milyen a légkör az adott szervezetben. A szervezeti kultúra fejlesztésében kiváló eredményeket lehet elérni azzal, ha a szereplők – vezetők és munkatársak – tudatosabban alakítják kommunikációs és viselkedési szokásaikat.

A workshopon bemutatjuk, hogyan lehet megteremteni a teljesítményt támogató szervezeti kultúra alapjait, illetve eredményesebbé tenni az együttműködést, és ezzel fokozni a hatékonyságot.

A képzés célja, hogy a résztvevők a tranzakcióanalízis (TA) alapjainak elsajátítása után eredményesebben tudjanak kommunikálni és együttműködni, és jobban koncentráljanak az érdemi munkavégzésre, a csapatuk vezetésére.
A cél nem a játszmamentes működés, hanem a játszmák iránti érzékenység kialakítása. Mindez segít a jó munkahelyi légkör és a zökkenőmentes kapcsolatok megteremtésében és fenntartásában.

Miről szól majd a workshop?
A tranzakcióanalízis módszere és modelljei segítségével bemutatjuk a szervezetekben folyó tipikus játszmák forrásait, a gyakorlatok során pedig megoldásokat adunk arra, hogyan lehet felismerni és kezelni a játszmákat. Vezetőként olyan stratégiát kell kialakítani, amellyel meg lehet előzni a játszmák kialakulását a csapatban. A résztvevők fejlettebb és tudatosabb önismerettel, emberismerettel zárják a workshopot, miután feldolgozták a gyakorlatokat és a felmerült helyzeteket.

A képzés rövid tematikája:

 • a tranzakcióelemzés alapjai;
 • személyiségszerkezet, én-állapot modell, én-állapotaink feltérképezése;
 • tipikus tranzakciók a munkahelyen;
 • szociális szükségletek, életpozíciók;
 • vezetői típusok és vezetési stílusok a TA modelljei alapján;
 • játszmák típusai, gyakori munkahelyi játszmák;
 • játszmák kezelésének módszerei, kilépés a játszmából;
 • a drámaháromszög: szerepek és megoldások;
 • a felnőtt-felnőtt kommunikáció eszközei és technikái – helyzetgyakorlatok.

A nagyjából 30 százaléknyi elmélet mellett 70 százalék gyakorlat várható, melyben lesznek egyéni, elgondolkodtató feladatok, valamint páros és kiscsoportos gyakorlatok. A gyakorlatok során a résztvevők által hozott helyzeteket és tipikus munkahelyi játszmákat dolgozunk fel.

A workshop hatására a résztvevők

 • képesek lesznek hamarabb felismerni és eredményesen kezelni a munkahelyi játszmákat,
 • könnyebben fognak tudatosan odafigyelni a játszmák elkerülésére,
 • mélyebb önismerettel és emberismerettel, nagyobb empátiával fognak kommunikálni és együttműködni munka közben,
 • vezetőként képesek lesznek a motivált és felelősségteljes munkavégzéshez szükséges légkört megteremteni.

Kiknek ajánljuk a képzést?
Vállalati vezetőknek (a szervezet méretétől függetlenül), HR-szakembereknek és vállalkozóknak, akik maguk alakítják a cégkultúrát. A munkavállalók közül pedig azoknak, akik ügyfelekkel kommunikálnak, és akik más szervezeti egységekkel, külső partnerekkel működnek együtt.

A képzés során a résztvevők fejlesztik társas készségeiket és érzelmi intelligenciájukat. A tudatosabb kommunikációs és viselkedési szokások révén a vezetők megerősödnek a szerepükben, a munkatársak kommunikációja és viselkedése asszertívabbá válik.

A programváltoztatás jogát a Menedzserképző Központ fenntartja!

Az esemény részvételi díja: 24 900 Ft + áfa

Oktatók: Szabados Andrea közgazdász, vezetői coach, tréner
              Dr. Farkas Johanna pszichológus, egyetemi adjunktus, mediátor, tréner

Maximális létszám: 30 fő

A részvételi díj tartalmazza a vendéglátást.

Szervező

Menedzserképző Központ és Szolgáltató Kft.

1092 Budapest, Hőgyes Endre u. 13. 3/19., 119 kcs. Ács Nóra 872-2187
Jelentkezésekre vonatkozó feltételek
A Menedzserképző Központ és Szolgáltató Kft. a regisztrációt követően díjbekérőt állít ki 8 napos fizetési határidővel, átutalásos kiegyenlítési móddal. Eltérő igények esetén természetesen szívesen alkalmazkodunk a partnerhez, kéréseiket a fenti űrlapon, az „Egyéb számlázási információ, megjegyzés” rovatban legyenek szívesek jelezni. A számlán az étel és az ital közvetített szolgáltatás. Kérjük, az esetleges ételérzékenységet előre jelezzék. A részvétel lemondását a Menedzserképző Központ és Szolgáltató Kft. kizárólag írásban fogadja el. Lemondás esetén van lehetőség a delegálásra, azonban amennyiben a jelzés a rendezvény előtti 10. napon, vagy azon belül történik, a jelentkező köteles a teljes díj kifizetésére. A jelentkezési lap kitöltésével a szolgáltatás megrendelésre kerül, a fenti fizetési- és lemondási feltételek elfogadásával. A rendezvény résztvevői hozzájárulnak, hogy róluk a rendezvény ideje alatt kép- és/vagy hanganyagok készüljenek. Az adatok kitöltésével hozzájárul ahhoz, hogy a Menedzserképző Központ és Szolgáltató Kft. a megadott elérhetőségekre reklámtartalmú anyagokat küldjön.